Ustasından

PRESIDENT KAŞAR'LI CORDON BLEU

SERVİS MİKTARI: 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 15 Dakika

MALZEMELER

1 paket President Kaşar (250 g)
4 adet piliç göğüs
8 dilim dana jambon
tuz ve karabiber

DIŞINI KAPLAMAK İÇİN

1 çay bardağı un
2 yumurta
1 su bardağı beyaz ekmek kırıntısı
kızartmak için ayçiçek yağı

ÜZERİNİN SOSU İÇİN

1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
1 çay bardağı krema
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı hardal
tuz ve taze çekilmiş karabiber
1 tatlı kaşığı maydanoz

GARNİTÜRÜ İÇİN

16 adet beybi havuç
300 g Brokoli

HAZIRLANIŞ

Piliç göğsünü ortadan ikiye yarın fakat koparmayın. Peynirleri 1 cm kalınlığında kibrit kutusu büyüklüğünde doğrayın. Tavuğun ortasına President Kaşar Peynir’ini ve dana jambonu koyun. Tavuğun diğer yüzeyini üzerine kapatın.  Kenarlarına, bıçağın tersi ile hafifçe vurarak yapışmasını sağlayın, ya da bir kürdanla hafifçe tutturun. Tuz ve karabiber ile dış yüzeyini lezzetlendirin. 4 tavuk göğsünde de bunu tekrarlayın.

Geniş ve oval üç kaba, ayrı ayrı, un, yumurta ve ekmek kırıntısını koyun. Tavukları, önce una, sonra yumurtaya ve en son olarakta ekmek kırıntısına bulayın.

Derin bir tavaya ayçiçek yağı koyup kızdırın. Cordon bluları bu yağda altın sarısı renk alıncaya kadar pişirin.

Sosu hazırlamak için unu tereyağında kavurduktan sonra içerisine süt, krema ve hardal ekleyin. Bir süre kaynadıktan sonra tuz ve karabiber ekleyerek lezzetlendirin.

Yanında sotelenmiş küçük havuçlar ve brokoli ile servis edin.