BEEF STROGANOFF


MALZEMELER

300 gr bonfile
250 gr mantar
1 tepeleme çorba kaşığı un
1 adet soğan
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
300 ml et suyu
2 dolu çorba kaşığı ekşi krema
Yarım tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
250 gr fettuccine makarna

Üzeri için:

Taze kekik

HAZIRLANIŞ

300 gr bonfileyi parmak kalınlığında kesin. Tavaya 1 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyin ve doğradığınız etleri ekleyin. Etler renk almaya başlayınca kenara alın.
Aynı tavaya ince ince doğradığınız mantarları ekleyin ve soteleyin. Mantarlar renk alınca, üzerine jülyen doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar karamelize olunca, kenara ayırdığınız etleri tavaya tekrar alın ve pişirmeye devam edin.
Tüm malzemeler karışınca, tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını ekleyin. Üzerine 1 tepeleme çorba kaşığı unu ekleyip kavurun.
Unun kokusu çıktıktan sonra tavaya 300 ml et suyunu ekleyin ve güzelce karıştırın. Karışım, kıvamlı bir sos oluşturmaya başlayacaktır. Tavaya tuz, karabiber ve hardalı ekleyip karıştırın. Ardından 2 dolu çorba kaşığı ekşi kremayı da ilave edip homojen bir sos elde edene kadar karıştırın.
Son olarak, önceden yarı pişirdiğiniz fettuccine makarnayı tavaya ekleyin ve sosla karıştırarak birkaç dakika daha pişirin.
Tüm malzemeler iyice harmanlanınca tavanın altını kapatın ve yemeği servis tabağına alın. Üzerine taze kekik serperek servis edin.