PATATES SALATASI


MALZEMELER

Malzemeler:

5 adet büyük patates
6 çorba kaşığı ekşi krema
1 iri mor soğan
8 adet kornişon turşu
8 dal taze soğanın yeşil kısmı
Çeyrek bağ dereotu
3 çorba kaşığı kapari
2 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı karabiber
Üzeri için:

6 dal dereotu

HAZIRLANIŞ

Patatesleri güzelce yıkayın ve kabuklarıyla birlikte iri küpler halinde doğrayın. Ardından soğuk suya koyun, 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin ve haşlamaya başlayın.
Bir kâseye küp doğranmış turşuları, doğradığınız kaparileri, piyazlık doğranmış mor soğanı ve ekşi kremayı alın. Ardından ince kıyılmış taze soğan, dereotu, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.
Haşlanan patatesleri süzün ve servis tabağına alın. Üzerine hazırladığınız ekşi kremalı sosu ekleyin ve güzelce karıştırın.
Son olarak, üzerine ince kıyılmış dereotu serperek servis edin.