Ustasından

PRESIDENT KAŞAR'LI PESTOLU PANİNİ

SERVİS MİKTARI: 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 7 Dakika

MALZEMELER

1 paket President Kaşar (250 g)
4 adet İtalyan panini ekmeği
4 yemek kaşığı pesto sos
2 adet olgun domates
1 yemek kaşığı tereyağı

PESTO SOS İÇİN:

1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 demet taze fesleğen
1 çay kaşığı tane karabiber
1 diş sarmısak
2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık
1 çay kaşığı tuz 

SERVİSİN YANINDA

Zencefilli havuç suyu

HAZIRLANIŞ

Pesto sos hazırlamak için malzemelerin tamamını bir karıştırıcı yardımıyla püre haline getirin.

Panini ekmeğini ortadan ikiye ayırın ve dilimlerin üzerine pesto sosu sürün. President Kaşar Peynirini ince ince dilimleyin ve pesto sosun üzerine yerleştirin. Domatesleri 1 cm kalınlığında dilimleyin ve her ekmeğe 3 dilim olacak şekilde sıralayın. Domatesin üzerine tekrar President Kaşar Peyniri dilimlerini yerleştirin. En üstteki ekmek dilimine tereyağ sürün ve kapatın.

Tost makinesinde, orta ısıda ekmeğin üzeri kızarıp President Kaşarlar da eriyinceye kadar pişirin.

Yanında servis edeceğiniz pancar ve kereviz cipslerini hazırlamak için: Dilimleme makinesi ya da mandolin ile sebzeleri 1 mm kalınlığında incecik dilimleyin. Fırın pişirme kağıdı üzerine tek sıra serin. Üzerlerine deniz tuzu ve taze çekilmiş karabiber serpin. Pervanesiz fırında 130 derecede, tamamen gevrekleşinceye kadar yaklaşık 1 saat kurutun.

PİŞİRME ÖNERİMİZ

Evinizde tost makinası yoksa tost ekmeğinin üst ekmeğini kapatmadan yanına ters koyarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşarlar eriyip ekmekler kızarıncaya kadar pişirebilirsiniz.