PRESIDENT GOUDA'LI VE PASTIRMALI PÜRE

SERVİS MİKTARI: 4 Kişilik
HAZIRLAMA SÜRESİ: 10 Dakika
PİŞİRME SÜRESİ: 35 Dakika

MALZEMELER

1 Paket President Gouda (220 g)
5 adet orta boy haşlamalık patates
1,5 su bardağı kaynar süt
4 yemek kaşığı tereyağı
Tuz ve karabiber

SERVİSİN ÜZERİNE

1 yemek kaşığı tereyağı
8 dilim çemensiz pastırma
45-50 g President Gouda Peyniri (rendelenmiş)

HAZIRLANIŞ

Patatesleri bol suda haşlayın ve süzün. Henüz çok sıcakken bir süzgeçten veya püre yapıcı el aletinden geçirin. Kaynamış sütü ekleyin. 100 g President Gouda Peyniri’ni rendeleyin ve püreye ekleyin. Tereyağını ekleyin ve ocağın üzerine alarak tahta kaşık yardımı ile karıştırın. Son olarak tuz ve karabiber ile lezzetlendirin. Kaynama noktasında ocaktan alın ve tabağa servis edin.

Pürenin üzerinde yer alan pastırmayı hazırlamak için pastırmaları küçük küçük doğrayın ve tereyağında soteleyin. Pürenin üzerine rendelenmiş President Gouda Peyniri, doğranmış maydanoz ve kırmızı toz biber ekleyerek servis edebilirsiniz.

PÜF NOKTASI

Püreyi hazırlarken çırpma telli yerine tahta kaşık veya spatula kullanın. Bu sayede püreniz sünmez.